For nokre dagar sidan var mormor og morfar på besøk, og det var ein av dei gongane Vestlandet glimta til med slåande varme og til tider strålande sol. Eg hadde også fri, og vi dro utover til Sunnmøre Museum for å gå oss ein tur.Først gjekk vi oppom Jervel huset, som dei og kallar for djevelens hus. (Ring Sam og Dean!)

borgundgavelen

Vi gjekk inn på området, med gamle hus og andre bygg, samt monge vakre vikingskip. Borgundgavelen var nemlig ein stor kaupang i middelalderen som hadde vakse fram i vikingtida.

borgundgavelen

Men før vi gjekk rundt i området, kikka vi i museumsbutikken. Der var ei utstilling av sunnmørsbunadar. Dei var så vakre, og eg vart litt lei meg av at eg sikkert ikkje skal feire 17. mai i Noreg neste år heller. Balto satt fint og venta på oss i døra.

borgundgavelen

Vi såg på båtar.

borgundgavelen
borgundgavelen

Og gjekk ein tur rundt i sjølve Borgundgavelen. Så utruleg vakkert.

borgundgavelen

Vi var innom Borgundkirka som pappa har laga tårnet på.

borgundgavelen

Og Dyreklubben, der Balto møtte barndomskjæresten Luna og hestane vart kjøla ned medan dei klødde seg på nakken mot veggen.

borgundgavelen

Og så gjekk kameraet mitt tomt for straum.

borgundgavelen

 

A few days ago my grandparents came to visit. It was one of those rare days when the west coast decided to have really nice weather, and we went hiking in Sunnmøre Museum. First we went to the Jervel House, which is said to be haunted and is called the House of the Devil. (Call Sam and Dean!) / We went in to the museum area, with old buildings and viking ships. Borgundgavelen used to be a kaupang, which is the norse word for market-place./We also had a look in the museums shop, where they had an exhibit of different types of Sunnmørsbunad, the national costume, and Balto waited prettily in the doorway. /We looked at ships/And walked around Borgundgavelen./We also went to see the church with the tower my dad has built. Woop./And we visited the horses that needed cooling down and had to scratch their necks on the house corners./And then my camera battery ran out.