Etter ein heilsprø fredag for snart to veker sidan, satte me oss på eit tog til Plymouth. Ikkje lenge etter satte me oss på ein buss til London, der me stressa inn i ein taxi som tok oss til St. Pancaras, der me endelig, laurdags morgon fekk satt oss til frukost medan me venta på toget til Paris. Deretter sov me heile vegen til Paris (Hedda åt ein avocado) og vakna i ein by vi ikkje heilt ville gi opp håpet om skulle vere som på film.
Når me endeleg hadde kjempa oss fram på metroen, funne Thor Einar og gått til leiligheta han og Sunniva budde i, måtte vi ha to heile måltid før me kunne utforske.
Men det gjor me!

Først tok me ein kaffe, så leda Thor Einar vegen til Moulin Rouge, og me tok fram eingongskamera og vanleg kamera. Dokumenterte.

First evening in Paris
First evening in Paris
First evening in Paris

Så gjekk me nedover sex-gata og flira når me såg dildoar forma som eiffeltårnet.

First evening in Paris

Og naut dei fine balkongane.

First evening in Paris

Utpekte stader me ville komme tilbake til.

First evening in Paris

Me fant Monmartre!!!

First evening in Paris
First evening in Paris

Og Sacre Cæur!

First evening in Paris
First evening in Paris

Og me såg utover heile kvelds-Paris og sleit med å tru at me faktisk var der, mens me var bittelitt skuffa over at det var trær i veien så me ikkje kunne sjå Eiffeltårnet. Det gjekk over når me leika Audrey i Funny Face på toppen av trappene under Sacre Cæur, men meir om det seinare.

First evening in Paris
First evening in Paris
First evening in ParisFor å vere på den sikre sida, kjøpte me sushi, pepperkakepålegg (!!!) og rakk akkurat tilbake før det begynte å regne. Det var ikkje så værst å kunna sitte inne bak store vindauger med utsikt over taka og ete pepperkakepålegg rett ut av glaset heller.

 

A crazy Friday evening almost two weeks ago we got the train to Plymouth. Not long after we got the bus to London, where we rushed into a taxi that took us to St. Pancras where we finally  could sit down for breakfast while waiting for the train to Paris. We slept all the way (Hedda had an avocado) and woke up in a city we weren’t quite ready to believe was not like in films. 

When we finally had fought our way through the Metro, found Thor Einar and the flat him and Sunniva is staying in, we needed two whole meals before we could go out exploring. 

But we did. 

We had coffee, before Thor Einar led the way to the Moulin Rouge.Then we walked down the sex-street and laughed of dildos shaped like the Eiffel-tower./Enjoyed looking at lovely balconies./ Finding places we wanted to come back to./We found Montmartre!/And Sacre Cæur!

We looked out on evening-Paris and found it hard to believe we were really there, at the same time as being slightly disappointed by not being able to see the Eiffel-tower from there. It quickly passed when I pretended to be Audrey in Funny Face, but more on that later. 

Just to be safe, we bought sushi and gingerbread-spread (!!!) and made it back to the flat just before the rain, sitting inside behind big windows, with a roof-top view, eating gingerbread-spread right out of the glass. So good.