Mens jeg får hodet fyllt av teaterkunnskap i workshops og essay-skriving, så kan jo dere drømme dere til Leeds en liten tur! 

 

Opplev England – Leeds Guide

Er du norsk student i England, så burde du absolutt utnytte sjansen til å reise rundt å oppleve landet. England har mye mer å by på enn den hektiske mote metropolen London. Har du lyst til å besøke en storby i et mindre format, som samtidig har gode shopping og opplevelse muligheter, så er Leeds byen for deg. Leeds er Englands tredje største by, bare overgått av london og Birmingham. På tross av sitt høye befolkningstall så er Leeds sentrum et intim, lite sted hvor alt finnes i gåavstand! Perfekt for en student på tur.

kart

Bilde: Google.maps

Leeds er kjent for å være en av Englands største student byer med over 250,000 studenter. Med så mange studenter så sier det seg selv at utelivet er bra. Vil du på nattklubb for å danse? På pub crawl? Eller konsert? Alt dette kan du gjøre i leeds, helt uavhengig av dag og tid – det er alltid liv!

For en kveld på byen så anbefales det å starte i Headingley langs Otley Road. Her er ølen billig, og mange starter den kjente bar til bar runden «Otely Run» her. Ikke bli overrasket hvis du ser flere grupper komme ranglende ned gaten utkledd i forskjellige kostymer. Engelskmennene liker sine kostymer. Hele 14 puber og utesteder skal besøkes før ruten ender i sentrum på den legendariske baren The Dry Dock, som har tilholdssted i en båt – på land. Dette nostalgiske utestedet fortjener et besøk.

Bar gaten Call Lane kan vise til noen kule barer og nattklubber liggende side om side. Smokestack ligger kun et steinkast fra Call Lane og anbefales på det sterkeste. I dette mørke lokale spilles det en god blanding av soul, reggae, blues og Jazz. Drinkene er søte og menneskene som kommer hit kunne ikke vært mer forskjellige.

Leeds har mange valg når det kommer til bo og spise. Vil du bruke minst mulig penger så finnes det mange rimelige hotell i sentrum. Restaurantene i leeds er også relativt billige og du får en deilig middag til 100-lappen de fleste steder. Viva Cuba er bør virkelig prøves. Denne kule tapasrestauranten ligger et lite stykke utenfor sentrum, men er verdt et besøk. Her server de tapasretter med en cubansk vri, her får du både sjømat Paella, manchego ost og spicy chorizio!

HvorLeeds title=

Bilde: Laget på vegne av en leverandør som hjelper deg å ta vare på dine beste fotominner i form av fotoalbum og fotobøker.

Shopping og opplevelser

Leeds har mange shoppingmuligheter, alle de kjente varehusene og kjede butikkene ligger i Briggate. Her ligger også et splitter nytt senter kalt Trinity med blant annet Victoria Secret og en butikk kalt Made in Leeds. Her får du kjøpt varer som kun er laget i leeds. Det er også mange koselige vintagebutikker i Leeds, som det er verdt og utforske. Ta turen innom Bird’s Yard, Vintage og Pop Boutique, for unike kupp.

Å reise et nytt sted handler ikke bare om mat, drikke og shopping; noe kulturelt er det fint å få med seg også.  Leeds Art Gallery er et gratis galleri som viser samtidskunst, det sies at galleriets utstillinger er noen av de beste innenfor Britisk kunst -utenfor London.

Sjekk ut Leeds O2 academy for konserter, eller dra på Sunday joint på HiFi Club for en morsom konsertopplevelse.

Hvis du virkelig vil oppleve «røffe Leeds» så avslutt turen ved å dra på fotballkamp med Leeds United. Arenaen ligger like utenfor sentrum, og Leeds supporterne er noen virkelig patrioter. Uansett om du er en fotballfan eller ikke så er dette en opplevelse du garantert vil huske!

 

Translation: Guest-post from Aurora Prois about things to do in Leeds.