I går var, som de fleste forhåpentligvis fikk med seg, kvinnedagen, og det var jammen en helt fantastisk dag!

Begynte dagen med å møte Tonelill, som forresten har det kuleste håret i verden, vi gikk til laptop-klinikken, og på vei dit fant vi en markering av kvinnedagen. Der ga de bort godteri og ga deg informasjon om kule krigerkvinner du kanskje ikke har hørt om før.

kvinnedagen

Gikk videre til afternoon tea med en fin ny venn, og fant meg selv på bilde på veggen på Dolly’s. Kjendisfølelse!

kvinnedagen

kvinnedagen

kvinnedagen

kvinnedagen

kvinnedagen

Denne dagen passet perfekt som unskyldning til å kjøpe en gammel bok om vakre kvinner. Den lukter litt som kjelleren til mormor, har teip som holder coveret sammen, med forord skrevet av Marilyn Monroe, og kommer fra en bitteliten bruktbutikk i Falmouth.

kvinnedagen

kvinnedagen

kvinnedagen

kvinnedagen

En av de tingene som har vært rart med å flytte til England har vært å oppleve hvor mye kortere likestillingen er kommet enn hjemme i Norge. Mange gutter her har så veldig mye mindre respekt for jenter som personer og tenker litt for åpenbart på oss som ting. Ikke bra! Det er fremdeles langt igjen til vi kan slutte å kjempe for rettighetene våre, og at folk allerede tar kvinners rettigheter forgitt, gjør meg skikkelig sinna. To fine blogginnlegg jeg leste i går finner du her og her. Og denne versjonen av en søt jentesang, er helt klart verdt å høre. Hurra!

Translation: As most of you hopefully know, yesterday was the International Women’s Day, and I had a lovely one! It started with the lovely  Lilly and me going to the library, where we found a chart presenting some really cool warrior women, and some scary ones. But who said all girls need to be nice?

Later was spent in Dolly’s having afternoon tea with a new friend, and finding a picture of me on their wall. Woo, I feel like a celebrity!

I also bought this lovely old book, with a taped cover and foreword by Marilyn Monroe in a lovely bookstore in Falmouth. Perfect way of celebrating women.

It’s so weird having moved to the UK, and noticing the difference in how women are treated. It makes me really angry that even a country like the UK, who are supposed to be so developed in every sense, still can be so far behind when it comes to women’s rights, that it is one of the first things I noticed as an international student. We still have a long way to go, girls! Listen to this song and read this post, and I promise you will smile.