Eventyr-onsdag!

På bloggen her så får dere vite veldig lite om hva jeg faktisk driver med her i England, utenom å få post og spise brunost, så jeg tenkte kanskje det kunne være gøy å prøve å dele litt mer av hva vi jobber med! Jeg har jo tross alt masse gøy å fortelle om det også!

For øyeblikket jobber vi i musikkteaterklassen med eventyr, type Rødhette og varulver, noe som mildt sagt er midt i blinken! Hvem elsker vel ikke eventyr om store skoger, mørke netter og fullmåne? Vi fikk  i oppgave å lese en versjon av Rødhette som er skrevet ned av Angela Carter (en genial forfatter som skriver om feminisme gjennom magiske eventyr), og så lage en “Ritual Performance” rundt et objekt som vi selv syntes hadde tilknytning til eventyret. Jeg syntes dette var grusomt vanskelig, og ikke før jeg var halveis inn i drømmeland, fikk jeg en idé som kanskje kunne funke.

I Carter’s versjon av Rødhette skriver hun om hvordan alle hekser hadde vorter som gjorde at de kunne drive heksekraft og forvandle folk til ulver. Videre syntes jeg det var interessant med forholdet mellom den uskyldige Rødhette og den slemme ulven, men hadde ikke så mange ting i rommet mitt som kunne ha med det å gjøre. Så kom jeg på hundesmykket mitt. Hundesmykket mitt er sånn ca. det styggeste smykket i hele verden, men det ligner på en feminin versjon av Balto, så jeg kjøpte det likevel.

Linken var: Hund = ulv. Hundens uskyldige blikk = Rødhette. Stygghetsgraden på smykket = vorte.

Så det jeg gjorde var å bruke smykket som en vorte, som jeg satt på midten av scenen, tilba, og ble forvandlet til en ulv. GØY!

Hvis du synes dette er rart: Velkommen til teaterverdenen.

SONY DSC

 

 

Translation: At the moment we in the Music Theatre class are working with fairytales, and especially one of Angela Carter’s versions of Little Red Ridinghood. Today I created a performance with this uglycute dog (probably the most hideous necklace ever made, but it looks like my dog). The point was that since the necklace is so ugly, it got to work as a witch’s wart, providing me with the magic to become a wolf. It being a dog=wolf, it being cute=Little Red Ridinghood. The performance consisted of worshipping a dog necklace and howling. FUN! 

If you think this is weird: Welcome to the theatre world. 

4 Comments

  1. Haha, tykkjer det er kjempespanande! Veldig kjekt å høyre om kva du driv med sånn utanom post og brunost også:)

  2. So kjekt! Spennande og utfordrande – det er ofte den beste kombinasjonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2021 Mari Hafsås

Theme by Anders Noren, design by RagnhildUp ↑